Kitchen stories

Tasty health Banana bread

november 16, 2014

glutenfritt bananbröd sockerfritt bananbrödHär sitter jag med AVpod i lurarna med en batch proteinmaränger på gräddning i ugnen. På samma plats jag var för ett halvt decennium sedan, i köket. Att väga, tillaga och komponera matlådor, ja – det tar tid. Bredvid mig sitter mannen och spelar tv spel, därav hörlurarna. Ett nytt tv spel – det var tydligen väldigt viktigt att det skulle få invigas. Okej, känner jag. För denna gång. En viss någon bestämde i lördags att fotbollen promt skulle stängas av – Så mycket bättre gick ju på TV 4. I owe him one. I mina lurar rullar två pods. Tyngre Radio och AVpod, repeat på repeat. Att skratta högt för sig själv.

På mitt kostschema står Bananbröd. Tasty healths bananbröd. Jag var skeptisk. Jag är inte värst förtjust för banan i bakverk, byter vanligtvis ut det mot äppelmos. Men nu var det det som stod. Och därmed det som skulle ätas. Positivt överraskad blev jag, gott. Väldigt gott. Receptet kommer härifrån.

INGREDIENSER (10 bitar)

  • 40 g mandelmjöl
  • 40 g kokosmjöl
  • 20 g vanilj proteinpulver
  • 2 mogna bananer
  • 0.5 dl naturell yoghurt
  • 65 g lätt kesella
  • 2 äggvitor
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • kanel
  • Jag lägger även i kardemumma (valfritt)

bananbröd

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader. Blanda därefter samtliga ingredienser i bunke med en stavmixer, olja en brödform och häll i kokosmjöl runt kanterna så att brödet inte fastnar. Därav att kakan ser torr ut, vilket jag garanterar att den inte är. Häll över smeten och grädda sedan i 45 minuter. Enjoy!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply