Kitchen stories

Tävla & vinn glutenfria bakmixer :)

mars 25, 2016

Godmorgon. Och glad Påsk hade jag tänkt skriva, men jag är lite osäker på huruvida det är påsk idag, eller imorgon? Att växa upp utomlands har skapat en viss förvirring för mig med högtider, att flytta från Sverige till land till land till land och tillbaka till Sverige innebär att jag på vägen firat en väldigt massa olika högtidliga dagar men jag har svårt att separera vilken som hör till vilket land. 

Vilket som. Vi har långledigt, och det är väl egentligen det viktiga va?! Haha

Så idag kickar vi igång Tävlingen i samarbete med mindresocker.com

Sockerfri chokladSukrilett

Jag har plockat ihop en låda som jag kommer att lotta ut till en av Er! Innehållandes:

 • 3 st bakmixer för glutenfri chokladkaka (här gjorde jag denna och bytte då ut oljan med kokosolja och adderade extra äggvita för ett högre proteininnehåll)
 • 2 st bakmixer för glutenfritt bröd (det här som jag tillsatte morot till och avnjöt till frukost häromdagen)
 • 2 st påsar Sukrilett flormelis, sockerfritt florsocker (som jag alltså använde till denna kakfrosting)
 • Och en sockerfri chokladbar 

Glutenfritt bröd Glutenfri chokladkaka

Själv ska jag alldeles strax slänga ihop en laddning brödmix som ska serveras till pumpasoppan imorgon (jag kan även meddela att brödmixen är tillfälligt slut hos mindresocker, så en skynda att norpa de två som finns här hos mig hehe ;p)

Det ända DU behöver göra är att kommentera detta inlägg med DIN favoriträtt, maträtt – eller bakverk, det spelar ingen roll. 

Om du fick äta en sista måltid, VAD skulle det vara?

Vinnaren dras på måndag, då kommer jag välja vilken maträtt jag kommer att återskapa och därmed vem som vinner dessa fina gluten- och sockerfria ätbara ting!

Så Hit me med matinspo :) 

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Tina öhrn mars 25, 2016 at 1:19 e m

  Min absoluta favorittätt är faktiskt ett typ sv bakverk jag hsr hittat på din sida för rätt länge sedan- en fantastisk limepaj som jag har bjudit runt bland mina vänner. Ksn sbsolut rekommendera den och ska nog baka den i påsk! Passar fint i färg och smak!

 • Reply Alfhild Hedelin mars 25, 2016 at 1:48 e m

  Det bästa jag vet är mina raw kärleksmums som är boostade med pumpakärnprotein. De är verkligen farligt goda, och toppar alla fikor i världen. Hade definitivt valt att avnjuta en batch sådana som sista måltid!
  Kram Alfhild

 • Reply Sofia mars 25, 2016 at 1:54 e m

  Vilken toppentävling för oss som inte tål gluten! :D

  Min sista måltid skulle bli min krispiga hemmagjord granola (recept hittas på min blogg: http://sofiahager.wordpress.com) med färska bär och kvarg/yoghurt. Funkar i alla lägen, som frukost, mellanmål, lunch, dessert eller kvällsmål!

  @sofiahager på instagram

 • Reply Helena i Uppsala mars 25, 2016 at 2:41 e m

  Sjömansgryta

 • Reply Anna Runvinge mars 25, 2016 at 4:05 e m

  Jag bara älskar choklad- och pecan-nötpaj!! Krämig chokladig/kolaaktig paj med pecannötter!! Ocg Med grädde!! Kan trycka en hel form ?
  Choklad är ju livets levebröd ???

 • Reply Olivia mars 25, 2016 at 4:14 e m

  Min sista måltid skulle vara… TACOS. Svenska som man är så måste man ändå hedra denna maträtt.
  Detta för att det går att addera exakt vad man vill och är sugen på! GLAD PÅSK <3

 • Reply Els-Marie Clevenholm mars 25, 2016 at 6:02 e m

  Min sista måltid blir Italiensk buffé.
  Bröd – att äta till kallskuret eller röror.
  Sallad och grönsaker – sallad, grillade grönsaker eller grönsakstavar.
  Röror och såser – t.ex. tapenade, aioli, fetaoströra sätter smak på både bröd och grönsaker!
  Paj- eller pizzabitar
  Kallskuret, kött, kyckling och lax – Prosciutto, salami, marinerad kyckling eller fläskfilé.
  Ostar – med Crema di Balsamico och frukt
  Något sött till kaffet – Bär, tiramisu, mandelskorpor.

 • Reply Ester mars 25, 2016 at 7:15 e m

  Det skulle nog vara nagot som väcker minnen fran langa sommarlov hos min mormor:) hemmagjorda ravioli meg en god tomatsas pa solmogna tomater och zucchini….mozzarella som smälter ovanpå detta och sa en massa parmesan sa klart :) mmmm
  Glad påsk!!!

 • Reply Linda Assarsson mars 25, 2016 at 8:01 e m

  Maträtt:
  Ugnsrostade sötpotatisklyftor, ugnsbakad rödlök, soltorkade tomater, kalamataoliver, smulad fetaost, keso smaksatt a la tzatziki, rostade kikärtor i en salig blandning=sådär typiskt Linda, allt jag gillar i en salig blandning :)

  Bakverk:
  Kladdigaste kladdkakan med färska bär och kvargglass och en sagolik chokladsås och rostade hasselnötter som pricken över i :)

 • Reply Samantha mars 25, 2016 at 8:10 e m

  Jag och systern bakade för någon dag sedan en färgglad glutenfri vaniljrulltårta, som vi fyllde med ett glutenfritt alternativ istället för nutella.:) Vi ska nämligen bjuda på denna kaka imorgon, på påskdagen, då vi ska träffa folk. Har inte testat receptet/kakan förut men det ser bra ut än så länge :) Jag önskar er alla en härlig påsk!

 • Reply Malin Månsson mars 25, 2016 at 10:15 e m

  Gratäng med lax, kräftstjärtar, dill & créme fraige tillsammans med pressad potatis ??

  Bakverk; dadelbollar med kakao & lakritspulver ✨?

 • Reply mo mars 26, 2016 at 8:07 f m

  I would return to my roots: Rotmos och fläsklägg!

 • Reply Mia Olsen mars 27, 2016 at 7:24 f m

  HELT KLART!!!

  En fet jäkla saftig(?) chokladkaka fylld med en rejäl laddning kolasås/kräm och kanske lite vanilj glass på toppen!

  Gärna sockerfritt proteinrikt osvosv men hade det varit min sista måltid så tror jag nog det jade kvittat ändå? ;)

 • Reply Ola Palmgren mars 27, 2016 at 12:27 e m

  Alltså mina food-cravings är väldigt säsongsbundna, så hade du frågat i höstas hade jag sagt en mustig köttgryta a la Boeuf Bourgignon, men nu när solen tittar fram och våren äntligen är här säger jag: GRILLAT!!! Laxpaket med Philadelphia, citronsaft, salt, peppar & chili? Till det lite grillade grönsaker – fänkål är en favorit till lax. Och en fräsch sallad. Muuuuuums☀️?

 • Reply Melita Sara mars 27, 2016 at 7:58 e m

  Vad ska jag välja när i princip all mat är sååååååå god! Men jag hade nog valt min mammas fyllda anka- en rätt vi äter på julafton och när någon fyller jämnt. Den är så otroligt god och alla vi bjudit har älskat den, trots att de inte gillar inälvor. (Vi brukar inte avslöja innehållet förrän efter de ätit, hehe)
  Fyllningen består av halvkokt arborioris man blandar med hackad lök+färsk persilja+hackad kycklinglever+hackad kycklinghjärta+salt+peppar som man stekt ihop. Sedan fyller man ankan med detta och syr ihop gumpen på den så inte fyllningen åker ut. Sedan oljar man in+saltar och steker i en ugnsform under folie ca 85 minuter, eller tills den är färdig (beror på storlek). Sedan tar man av foliet och öser ankan med fettet som runnit i ugnsformen, och sätter in i ugnen igen tills skinnet blir krispigt och gyllene och underbart knarpigt! I saften och fettet som runnit i formen slänger man i valfria grönsaker och rotfrukter-vi brukar ta rödlök, kålrot, morot och broccoli.

  Det kanske inte låter alltför världen men HERREGUD så gott! Verkligen bland det godaste jag vet. Min mamma brukar steka ankan HELT PERFEKT, så fileerna blir helt saftiga och skinnet knaprigt ååååååh så gott! Vi serverar med en härlig fräsch sallad och hemgjord svart vinbärsgele.

 • Reply Jonna mars 27, 2016 at 9:56 e m

  Åh vilken rolig tävling! Omöjligt egentligen att bara välja en sak att äta haha, men mitt favoritgodis (detta recept: http://56kilo.se/jordnotskakor-jordnotskola-lchf-low-carb/) är så underbart jäkla gott att jag skulle kunna dö lycklig om jag bara fick smaska på dessa i min sista stund haha :) Tycker du om jordnötter lär du älska dessa!

 • Reply Elin mars 28, 2016 at 1:00 e m

  Eftersom mat är nåt av det bästa som finns måste jag välja en trerätters!
  Förrätt: Grillade räkor med chili och vitlök
  Huvudrätt: Grillad lax, sparris och risotto med vitt vin och grädde
  Efterrätt: Färsk fruktsallad med vaniljglass

 • Reply Jennie mars 28, 2016 at 4:02 e m

  Jag är för tillfället helt såld på wraps. Innehållet är av mindre betydelse så länge kombinationen är den där perfekta mixen av lite sälta, lite sötma, lite crisp och lite klet. Så där härligt ihopgeggat och allt i en och samma tugga :) Tröttnar aldrig!

 • Leave a Reply