Health stories

Tävlingsförberedelser

oktober 14, 2015

Det är nu cirka 6 veckor kvar till tävling. Huruvida jag ännu har gott om tid på mig eller om dagarna liksom börjar bli räknade tills jag går upp på scen beror lite på sinnestillstånd vid vilken tidpunkt jag får frågan. För det är relativt lång tid kvar, men å andra sidan måste pusselbitarna börja sättas på plats. Främst för att vi gjort ytterligare en sänkning i mitt kostschema vilket indirekt innebär att jag stundvis är något snurrigare än vanligt. Det kan vara bra om viktiga händelser börjar planeras in när jag ännu har koll på datum och dagar. För det är en del logistik som ska redas ut och diverse salongbesök som ska bokas.

Håret är nu planerat. Jag har en färgläggning inbokat hos min fantastiska frisör nu i oktober, och en annan tre dagar innan tävling. Dagen därpå ska jag in till en annan frisör, för att tejpa i mitt löshår, som jag dessförinnan ska ha beställt själv då salongen byter leverantör och därmed saknade tejpremsor. Valet blev tejp, av den enkla anledningen att jag haft keratin i många år och inser nu i efterhand hur förstört mitt hår blivit av löshåret. Det har tagit nästan två år för mitt hår att växa ut i de partier jag efter löshårsåren hade kala fläckar. Så tejp fick bli den mest skonsamma lösningen.

Håret stylas av min medhavda coach, mina fina syster och tävlingssminket lägger jag själv. Vilket jag provmålade häromdagen.

Guldsminkning Smink

Bikinin är beställd och kommer förhoppningsvis i tid. Peppar peppar. 

Mina kaosfötter började jag fila redan några veckor sedan, en risk för close up bilder på fötterna är det inte varje dag man utsätts för haha. Och mina tänder bleks hemma något för ofta, resulterande i en lång föreläsning om hemmablekning varje gång jag går till tandläkaren. Jag har blekt mina tänder i år. Mycket för att jag dessvärre inte är skonad med den-där-perfekta-tandraden. Istället spenderade jag år med olika uppsättningar av tandställningar, vilket var ascoolt när man var 10 år och kunde byta färg på gummisnoddarna som satt runt tandställningen? Not so cool nu i efterhand haha.

Teeth whitening strips Tandblekning

Jag har alltid använt mig av Easewhite, tandskenor man gjuter själv hemma. Vilket fungerar väldigt bra. På den övre tandraden. Inte lika skönt på den undre, så av den enkla anledningen har jag liksom inte blekt något annat än de översta tänderna.

Men inför tävlingen kände jag att om det här ögonblicket nu ska förevigas på så många bilder jag bara kan ta. Då vill jag ha ett fint leende. För är dom vita, tänker man liksom inte direkt på att de även är sneda haha. Så därför beställde jag nu hem blekningstrips från Blue illume, som är betydligt skönare att använda än tandskenor. Visserligen verkar de inte bleka lika mycket som den andra, men det löser jag genom att bleka dem oftare. Tadaaaa.

Hemmablekning tycker jag är super, men vet att en del är skeptiska. Det finns även hemmablekningspaket där man innan gör en konsultation med tandläkaren, information om det hittar du här.

Tävlingssmink11826057_10153088905726169_8272638497255691553_n

Annars är hotell bokat, både i Lund och Göteborg. Mamma har bokat bord på en restaurang i Lund för efter tävlingen och idag ska jag börja se över vart jag och mannen ska gå efter den sista tävlingen i Göteborg. Fokus där är lite mer så mycket mat för pengarna som möjligt ;) Nu är det bara smycken och naglar kvar, som jag ännu inte bestämt om de ska göras på salong eller om jag själv ska vara lite piffig och pimpa lösnaglar. Jag är inte så mycket av en nageltjej, men jag gillar att pyssla så egentligen handlar det hela nog om att jag vill kunna sysselsätta mig ett roligt projekt. Men vi får se.

Se, jag har allting covered so far tror jag. Har jag glömt något inför tävlingsförberedelserna så hojta gärna till :D

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply