Kitchen stories

Teriyaki kycklingsallad

januari 30, 2016

Teriyaki kycklingsallad, ordet faller inte naturligt haha. Sallad, med kyckling teriyaki. Det lät möjligtvis bättre? Ska du göra sallad, är det i alla fall denna du ska göra. 

teriyaki kyckling KycklingsalladMullbär

Den må se ut som ett mindre kaos men låt mig då poängtera att det är så här, en sallad bör se ut. Okej så egentligen fyller själva salladsbladen endast en funktion typ, att underlätta transporten upp med gaffeln från tallriken, till munnen. För det är väl ändå gojibären, den karamelliserade kycklingen, eller mullbären man egentligen vill åt? 

Nu på morgonen ska jag först iväg till min underbara frisör som jag inte besökt sedan november så jag misstänker att jag kommer fastna i den där stolen några timmar. Förhoppningsvis hinner vi med Olaplex behandlingen vi ska försöka klämma in efter en tre timmars färgning, vilket dessvärre är den tid det tar att fräscha upp denna frilla. Faaaantastiskt att ha Ombre ibland.

Vinterjacka

Om vi bortser från min än så länge svullna kind så ser håret ändå relativt okej ut… 

Ombre hair

Tills jag vänder ryggen till. Tur nog slipper jag se kaoset som uppstått där, men nu gör andra det så nu är det dags att ljusa upp och fräscha till. 

Därefter ska jag, för första gången sedan i måndags, ge mig på ett gympass och lyckan är total. Jag har nu sovit en hel natt, utan smärta två dagar i rad (så yeeey!) och är inne på min sista dag med antibiotika så ett lätt pass för att känna igenom kroppen kommer bli skönt.

Därefter blir det födelsedagsmiddag hos mamma och pappa där det har beställts Röding med potatis. Efterrätten står jag förmodligen själv för, det tenderar att bli så, och jag velar lite mellan Sockerfri gino

sockerfri gino

och sockerfri cheesecake med mandelmassa och persikor.

sockerfri cheescake

Vi får se. Och nu kan jag konstatera att jag ännu en gång tappat tråden. Kycklingsallad var det…

Sallad gojibär Sallad med kyckling

INGREDIENSER (ca 4 portioner. Fast vi åt upp ALLT, och vi var två :p)

Kyckling Teriyaki 

 • 800 g – 1 kg kycklinglårfilé (blir helt klart godast med lårfiléer)
 • 2 msk honung
 • 1 msk soja
 • 1 msk teriyaki
 • en nypa chilipulver
 • salt och peppar

Salladen

 • salladsbas (vi använder alltid Röd råkost med rivna morötter i. Så god!)
 • 2-3 tomater
 • färska champinjoner
 • fetaost
 • en påse salladsmix med gojibär, torkad physalis och mullbär

TILLAGNING

Skär upp kycklingen i små bitar och stek dem i kokosolja med salt, peppar och chilipulver. När de börjat få färg så höjer du värmen och häller i soja, honung och teriyaki och låter dem stekas tills de blivit karamelliserade av honungen.

Det blir som en glaze som täcker kycklingen, när de är klara (och genomstekta) låt kycklingen svalna medan du slänger ihop salladen.

Häll sedan över kycklingen och blanda runt med lite salladskrydda =) Och toppa med parmesan! Glöm inte parmesanen! 

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply