Health stories

TGIF eller något

april 10, 2015

IMG_9841 IMG_9842

Och så var det fredag, igen. Jag skulle vilja säga att jag vaknade utvilad och redo för att inta helgen men det skulle liksom vara den största lögnen för dagen. Jag vaknade först klockan 03. Därefter klockan 05. 05:12. 05:24. And so on. Klockan 05:32 typish insåg jag att om jag kunde hålla ut till klockan 6 så kunde jag i alla fall gå upp och äta frukost – vilket vanligtvis brukar resultera att jag kan sova några timmar till. Så efter att ha legat och vridit på mig inklämd mellan en katt som lagt sig raklång på tvären och en snarkande pojkvän så satte jag på Guided Meditation som finns på Spotify. Avslappningsövningar varvat med lugnande musik, vilket hjälpte. En halvtimme till fick jag sova tills jag åter vaknade klockan 6 för frukost.

Jag har till och från haft sömnproblem, vilket är fascinerande eftersom att det här med att kunna somna lite var och när som helst definitivt är min grej. Jag har aldrig svårt att somna, jag har helt enkelt svårt att sova en hel natt. Och det som är ännu märkligare är att om jag stiger upp och äter, då sover jag som en stock. Och ser man till mitt dagsintag så bör det definitivt inte handla om brist på mat. Inte heller är jag stressad, verkligen inte allas faktiskt. Så mina sömnlösa nätter är liksom ett mysterie. Däremot så har jag haft svårt att andas, framförallt den senaste veckan vilket vi liksom trodde berodde på mina överspända trapps som sedan har påverkat bröstet men nu är det värre än någonsin. Varje andetag fastnar i strupen och jag kan meddela att efter en dag med hälften av det syreupptag som jag vanligtvis har så är man trött! Vilket förvärras UTAN SÖMN.

Så klockan 13:45 har jag tid idag för att undersöka om detta skulle kunna bero på att min astma gjort comeback, efter 5 års förskoning. Skön grej. Trevlig helg!

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply