Health stories

The path of evolution

oktober 29, 2014

Processed with Moldiv

Jag läste precis Alexandras inlägg om hur fel det anses vara när en smal och hårt tränande person visar upp sig i sociala medier, vilken dålig förebild man är för att man väljer en tallrik kyckling och grönsaker istället för en pizza. Vilken hysteri det blir över ens livsstilsval – om personen i fråga inte valt att gå samma väg. Vi människor som art i lever idag inte som vi är skapta för. Vi är födda till jägare, att kunna leva på den mat som finns i det vilda- visst, evolutionen har sin gång – men likaså, vi är skapta för rörelse, vi är skapta för att leva på de naturliga råvaror som naturen erbjuder. Varför skapar då detta ångest för vissa? Vad ger dem rätten att kritisera det hårda arbete som ligger bakom en fungerande, stark och frisk kropp?

Varje dag exponeras vi för personer som lever hälsosammare än oss själva, för individer som tränar hårdare, för personer som är där du önskar vara. Så är det, det kommer alltid finnas någon som har något som du vill ha. Lets just face it. Det du kan välja är ditt förhållningssätt till denna realitet. Bli motiverad, inspirerad till att kämpa – till att skapa den bästa versionen av dig.

Sociala medier är för många en stor stress, ett ständigt påminnande om att det finns andra där ute som dagligen jobbar mot sina mål och drömmar – mot dina mål och drömmar. För mig är instagram en plattform för inspiration, jag väljer vem jag vill följa. Jag väljer vad jag varje dag vill mötas av, personer med drömmar – personer med bra energi, personer som jag kan se upp till.

Jag kommer aldrig att bli 175 cm lång, med slanka ben och en midja lika liten som min underarm. Jag har förstått det, nu. Men istället för att lägga energi på vad jag aldrig kommer bli, väljer jag att fokusera på vad jag vill bli, vad jag kan bli. Men non the less, jag lägger inte heller energi på att förminska denne persons åstadkommanden. Jag mår inte bra av alla konton som finns på instagram, men jag gör då ett aktivt val att inte följa dem. Det blir inte mycket enklare än så, liksom.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply