Health stories

The pigs ear

juli 28, 2015

dublin Guiness

Resedag nummer två invigdes med Dublins must-do, Guiness Fabriken. Överallt var det den ständiga hetsen över det mörka guldet Guiness, invånarnas stolthet och som den icke-öldrickare jag är did i dissapoint flertalet gånger när jag tackade nej till ölen.

På förmiddagen köpte vi med oss en take away kaffe och promenerade bort mot Hop-on-Hop-off bussarna, som enligt mig är ett ständigt måste när jag är på resande fot. Lite smått bakfulla lutade vi oss tillbaka och njöt av insikten att vi hade 90 minuters bussåkande framför oss med en kaffe i handen och en irländsk guide i högtalarna. #aktivvila 

Någonstans mitt i rundan hopped vi off, för att se hur tillverkningen av Guiness går till. Lagom spännande, kanske. Och som vanligt vid turistattraktioner avlöstes den ena kön med den andra. Och som de icke-köare vi är, betades hela rundan av utan att ha upplevt det som egentligen var värt att se där inne. 

utsikt guiness fabrik

Men upp till Skye baren tog vi oss, och löste in våra entrébiljetter mot Gratis-ölen, där kunde vi minsann köa ja. Men summa summarum, åker du till Irland. Går du till Guiness fabriken, så så är det.

På kvällen skulle mannen min bjuda på middag, tre rätters på restaurangen The pigs ear.

outfit

utekväll träningolofpatté kind

Mannen min började med en tarrine, därefter oxkind med benmärg, om jag inte minns helt fel och avslutade sedan med en ost tallrik.

Jag hittade råbiff på menyn som givetvis blev ett självklart val, efterföljt av Pork belly serverat med hemmagjord blodpudding och sedan en efterrätt med glass, citronkaka och marsipan.

tartar pork belly glass och marsipan

Ganska snabbt efter att den sista tuggan tagits var vi överens om att en utekväll efter trerätters, helt enkelt inte skulle gå. Matkoman hade börjat göra entré så istället blev det ett parti vänd-tia på en liten bar med live musik innan sängen kallade.

Men ännu en gång fick vi bevisat – ska du äta gott, är det till Dublin du ska.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Johannes Sundlo juli 29, 2015 at 12:43 e m

    Man måste faktiskt få till Guiness om man är i Dublin men man måste också ta sig ut utanför Dublin och springa på de gröna fälten kring Dublin – det är episkt!

    • Reply matkreation.se juli 29, 2015 at 6:43 e m

      Haha och för att springa på fälten ska man inte vara bakis aka anledningen till varför jag inte dricker hemma haha. Men givetvis hade det varit nice, eller att cykla i bergen utanför Dublin – det hade varit trevligt! Eller att göra som vi- springa mellan barerna. Wooooop

    Leave a Reply