Kitchen stories

Timjanglazed fläskkarré med ostfyllda champinjoner

december 2, 2014

marinerad fläskkarré fyllda svampar ostfylld svamp

Lite nya planer håller på att ta form nu för detta offseason år, exakt vad berättar jag mer om när allt är bestämt – och om allt går enligt plan. Men det ser lovande ut. So to say. Haha det finns väl inget som jag ogillar mer än personer som säger A men som helt utelämnar B, så ja, jag ber om ursäkt för det. Under gårdagens benpass valde jag för första gången att filma mina övningar och efter extremt mycket om och men så lyckades jag skicka upp en liten videosnutt på Instagram, teknisk? Not so much. Det slog mig att jag tidigare inte sett mitt utförande, mer än vad jag ser i spegeln. Så om någon undrar så var jag alltså idioten som rullade runt en bänk i cirklar på gymmet för att lyckas filma från varje vinkel, ja det var jag det. Jag fokuserar extremt mycket på teknik när jag lyfter, att göra en lätt vikt tung. Det blir lätt så när man börjar sin lyftarkarriär med PT haha. Men ett tips för alla som vill förbättra sina lyft är att först och främst filma sig själv, det ger mer än vad man tror. Ikväll väntar Yoga, ny månad och ny koreografi. Heter det koreografi när det kommer till yoga? Oklart. Nya övningar. Det var på tiden, och på tal om tid. Tiden är flyttad så stressigt blir det, precis vad man behöver innan ett yogapass. Stress. Eller inte. Men det blir nog bra, ett välbehövligt pass oavsett. Gårdagens middag, fläskkarré. Ugnsrostat, med en timjanglaze. Och ett litet LCHF inslag till mannen, blåmögelostfyllda champinjoner. Att rätten tar lite tid i ugnen kompenseras med det faktum att den nästan är lite för enkel att förbereda. Score!

INGREDIENSER (2 portioner + matlåda)

Timjanglazed fläskkarré 

  • 1 kg fläskkarré
  • 2 msk ekologisk honung
  • 1 msk glutenfri soja
  • färsk timjan
  • salt
  • peppar

Blåmögelostfyllda champinjoner

  • färska champinjoner
  • blåmögelost
  • ekologisk honung

fläskkarré Glutenfri middag LCHF

TILLAGNING

Börja med att slå på ugnen på 190 grader. Blanda honung, soja, salt och peppar i en bunke och klipp sedan ner färsk timjan – lägg i köttet och rulla runt det. Ta sedan fram en ugnsform, lägg upp ett bakplåtspapper och häll över köttet och glazen och knåda in det i köttet. Ställ sedan in köttet i ugnen i ca 1 timme och 10 minuter – tiden var lite oklar då vi bara stoppade in den och sedan checkade lite då och då. Skär sedan upp en bit av köttet för att se om det är redo, det ska inte vara rött. När köttet börjar bli klart, skölj av svampen och ta bort stjälken – fyll varje champinjon med ost och ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut allting och servera med en avokadosallad och en såsblandning på kesella och senap. Eller något annat ;p

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply