Kitchen stories

Tomat & basilikastoppad kyckling med bönpasta och mozzarellasallad

mars 13, 2015

helgrillad kycklingrisenta bönpasta mozzarellasallad

Det här med stoppad kyckling känner jag rent spontant känns… lite märkligt och något creepy att pyssla med själv. Vilket det verkligen inte är. Vilket jag får bekräftat gång på gång när jag väl tar mig an projektet. Stoppad kyckling är egentligen ett finfint sätt att variera tillagningen av kyckling på och inte att tala om – billigare. Mer kött, mindre pengar. Win win. Traditionellt stoppas kycklingen med citron och örter, vilket är gott – men för att variera lite fick det denna gång bli en fin kombination av citron, basilika, tomat och vitlök – vilket passade fab med bönpasta och mozzarellasallad.

Redan fredag, jag säger väl det. Vart tar veckorna vägen?! Idag står bröst på schemat så halva träningspasset kommer åter att gå till att springa runt och leta efter passning, the big weekend problems. Efter jobbet ska ögonfransarna tas bort. Som suttit fantastiskt bra… på vänster öga. Höger? Not so much. Vilket verkligen förstärker det faktum att mitt högra öga redan är mindre och, något hängigare? he :p

Ikväll väntar syskonhäng, på vårt sätt. Pluggböckerna fram, ett tjatande från syster om att jag ska baka någon efterrätt och sedan någon film med vår favoritskådis Liam Neeson. Inget krångel. Det fina med distansstudier, i alla fall den här kursen – är att uppgifterna kan lämnas in när du vill och i vilken ordning du vill. Innan ett visst datum. Det är så här, distansstudier enligt mig ska gå till. Inte som mina tidigare kurser med schemalagda tentor under dagtid. Det här innebär även att helgen får tillägnas studier. Bildbehandlingsuppgifter. Lite bakning borde även hinnas med. Finns det något ni önskar i både matväg, bakväg eller efterrättsväg så är det bara att ni skriver en kommentar eller mejlar mig på info@matkreation.se.

Nu till receptet, trust me. Ge det ett försök ni som inte redan gjort det, det här med att stoppa kyckling.

INGREDIENSER (2 portioner)

Stoppad kyckling

  • 1 hel kyckling
  • 1 citron
  • 2 tomater
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • chili rub (Santa Maria göt grillning)
  • vitpeppar
  • citronpeppar
  • rökt paprikapulver
  • havssalt
  • 1 msk olivolja

Tillbehör 

  • Risentas bönpasta
  • 1 msk olivolja
  • 1 ekologisk mozzarella
  • 1 tomat
  • färsk basilika
  • havssalt

stoppad kyckling citronstoppad kyckling

TILLAGNING

Börja med att skiva upp basilikan och tomaterna i tunna skivor, hacka sedan upp det lite snabbt och lägg dem i en skål. Pressa över vitlöksklyftorna och blanda ner kryddorna. Skiva sedan upp citronen i tunna skivor och lägg åt sidan, ta fram din kycklingen och dra försiktigt upp skinnet – peta in tomatfyllningen och några cironklyftor. Börja vid kycklingbrösten och fortsätt sedan där det går att dra i skinnet ;p

När kycklingen är färdigstoppad, lägg upp den i en ugnsform och gnugga in chili rubben. Jag hackade även upp morot och palsternacka och la runt kycklingen då det fanns hemma. Sätt på ugnen på 190 grader och tillaga kycklingen i ugnen i 1 timme.

När det gått ca 30 minuter så hällde jag över 1 msk olivolja och sedan 1 dl vatten för att den ska safta upp sig. Servera sedan med mozzarellasallad och bönpasta med en olivolja och salt.

Återigen har du en middag som har längre tillagningstid, men det krävs inte mycket ansträngning från dig. Egentligen sköter den sig själv väldigt bra. Enjoy!

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Susanne mars 18, 2015 at 11:50 f m

    Kycklingen ser urgod ut. Att stoppa är ett utmärkt sätt att få god smak och undvika att den blir torr.

    • Reply matkreation.se mars 18, 2015 at 11:56 f m

      Tack! Ja men absolut, svårt att misslyckas med stoppad kyckling – förutsatt att du inte totalt glömmer bort den i ugnen. Framförallt så är det ett billigt alternativ, toppen helt enkelt :D

    Leave a Reply