Health stories, Kitchen stories

Torsdagsmarknad

juli 9, 2015

nelly

Sista kvällen i Les Issambres. Sista kvällen med 36 grader värme, och sol. Men precis som man säger Borta bra, men hemma bäst. För en del av mig längtar till svalare mornar där det ses som ett civiliserat krav att klä på sig kläder när man stiger upp. För mycket annat än bikini orkar man inte sätta på sig i denna värme. Semesterlunken har sköljt över oss allihopa och att gå upp och laga lunch börjar bli allt tyngre, det säger en del – när jag idag inte orkade koka mina ägg till lunch. 

Love balkong

Sista kvällen fick det bli grillad fisk, och bläckfisk. Den sista men antagligen godaste middagen. 

fisk

bläckfisk

Som köptes idag på marknaden. Där även ost, grönsaker och parma inhandlades. Det blev en del av den varan, under dessa veckor. Och glutenfria macarons hittade vi, vilket nästan var ett måste att köpa med sig.

fiskmarknadglutenfria macarons

kryddor marknadvitlökmarknad

Den är oklar, den där sista bilden haha. Vissa blir tydligen inte för gamla för att dra andra i håret ;) Efter marknaden bar det av hem till poolen, för att sedan ladda upp inför sista strandstunden.

Stranden

Nu är väskorna packade och en… okej, tredje flaskan rött öppnad. Det blir andra vanor när vi kommer hem, helt klart. Spelen ligger nu på bordet så resten av kvällen är spikad.

Dagens återupplivning av recept blir en proteinrik cookie dough, som ska göras pronto när jag är tillbaka i mitt egna kök. 

Sockerfri kasein cookie dough 

 cookiedough

INGREDIENSER (2 portioner)

  • 1 burk kikärtor
  • 0.5 skopa One casein Cookie dough från Fitnessguru (går att utesluta, ersätt då med 1 msk kokosmjöl och mer sötning)
  • 1.5 msk sukrin gold (alternativt annan sötning)
  • 0.5 msk tahini (alternativt nötsmör)
  • 0.5 dl osötad mandelmjölk
  • sockerfria chockladknappar (eller krossad mörk choklad)

TILLAGNING

Börja med att noga skölja av kikärtorna, häll därefter ner samtliga ingredienser förutom chokladen i en bunke och mixa med en stavmixer – häll sedan ner den krossade chokladen och rör om igen, toppa med ytterligare choklad och en skvätt raw agavesirap. Enjoy!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply