Kitchen stories

Tyngre muggkaka med smak av kladdkaka

december 21, 2015

KaseinmuggkakaMugcake

Muggkakor, ett helt fantastiskt hitte-på om ni frågar mig. Främst för att vi liksom lyckas fylla en hel kopp med smak av krämig choklad. Att den sedan tar ganska exakt en minut att tillaga är en fin bonus och en anledning till att alla borde införa muggkaka innan läggdags. Det kan till och med, möjligtvis, vara så att jag tänkt hjälpa någon på traven denna jul (att man i julklapp får både kosttillskottsrelaterat och ätbara ting av mig, känns egentligen ganska givet).

Ungefärligt näringsvärde för kaseinmuggkakan, lite beroende på val av produkter ser ut som följer:

265 kcal

Protein: 33 g

Kolhydrater: 8 g

Fett: 11 g

Om man nu skulle vara intresserad av sådant… Generellt räknar jag inte kalorier, och visserligen är det inte heller något jag förespråkar. Och ärligt talat så vet jag inte vilket kaloriintag jag ligger på varken på offseason, eller på diet. Men jag väger min mat, för att säkerställa att jag äter tillräckligt. Jag är mycket av en vane-människa, jag äter samma mat tills jag plötsligt, en dag, från ingenstans tröttnar. Byter maträtt och karusellen börjar sedan att snurra.

Ändrar jag t ex mitt kvällsmål, i detta fall från den bunken äggvitor jag konsumerat dagligen på diet, till min nya kärlek muggkakan gör jag däremot gärna en snabb räkning för att förstå på ett ungefär vilket intag mitt kvällsmål hamnar på. Sedan adderar jag fyllning eller topping hejvilt. För mat, ska vara njutning. Inte en siffra. Men samtidigt måste jag ha i åtanke att jag även äter för ett syfte, mer än det självklara och uppenbara då, alltså att mat är typ universums mittpunkt och vad som förgyller livet men även för att jag vill optimera min träning.  

Att jag blivit lite smått förälskad i Tyngres produkter går väl inte att missa och när Vassleproteinet var en sådan succé var jag väl näst intill tvungen att lägga en beställning på deras Kasein, självklart med smak av Kladdkaka. För helt enkelt, när är kladdkaka inte gott? Nej, juste. Även denna gång levererade de och min kaseinmuggkaka jag ätit till kvällsmål den senaste veckan är alltså en av de många anledningar till varför det är så fantastiskt fint att inte vara på diet för tillfället. 

Tyngre KaseinKaseinmuggkaka recept

Denna gång fylldes min krämiga kaka med några matskedar av den fyllning som blev över efter min Protein pumpkin pie (som förövrigt gick hem big time på söndagsmiddagen igår och hem kom jag tacksamt nog med en tom pajform. Bra betyg!)

Det fina är ju annars att man både kan fylla, och toppa med lite vad man vill, och personligen förespråkar jag all form av nötsmörFör det är liksom, väldigt gott.

INGREDIENSER (1 portion)

 • 1 skopa Tyngre Kasein Kladdkaka
 • 3 msk osötad mandelmjölk
 • 3 msk kokosmjöl
 • 2 msk äggvita
 • 1 msk lågkalori äppelmos
 • 1 msk raw kakao
 • 1 tsk bakpulver

(valfritt, som förgyller muggkakan lite extra)

Sockerfritt mellanmål

TILLAGNING

Blanda alla ingredienser i en stor mugg, om det behövs – tillsätt någon tesked vatten. Micra sedan i 30-45 sekunder och KLART.

Jag gjorde muggkakan i micron, gröpte sedan ut ett hål i mitten och la i några matskedar pajfyllning. Toppa sedan med precis det du känner för! :)

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Mat vid styrketräning | Matkreation.se januari 19, 2016 at 3:42 e m

  […] för att psyket skulle må gott!). Men att undvika socker, betyder inte att undvika sött. Kaseinmuggkaka till kvällsmål räddar kvällarna och utöver det ser jag ständigt till att ha kylen fylld av […]

 • Leave a Reply