Kitchen stories

Tyngre proteindrömmar

juni 13, 2016

Sockerfria kakor

Dagarna är fortfarande ganska hektiska så uppdateringarna den här veckan kommer liksom när jag typ lyckats skapa tid. Det är solen, den får mig att för första gången på länge börja krypa ur min lägenhet och ut mot uteserveringar, middagar och solstunder hehe. Välbehövt faktiskt. 

Processed with VSCO with acg preset

Uppenbarligen är det fler hemma som anser att jag inte är hemma lika mycket längre, Felix har tagit ett stadigt grepp här och jag har nu två stycken katter på vardera sida som alltså snarkar ikapp….

Måndagen började som alltid med ben, samma ångest varje gång innan ett benpass och varje måndag svär jag över att behöva börja veckan så här men så fort jag sätter igång kommer adrenalinkicken ikapp. Och som alltid går jag från gymmet och inser att veckan verkligen satt igång, med helt ny energi. 

glutenfria kakor

… Men nu ligger jag dubbelvikt i fosterställning med mensvärk och äter kakor och ska alldeles strax dra igång I am Cait. Hehe.

Igår bakades i alla fall Drömmar. Proteindrömmar rättare sagt. Jag var skeptisk redan innan försöket, drömmar är krispiga, men samtidigt lätta och fluffiga. Tre ting gluntenfria bakverk sällan är.

Något besviken plockade jag ur kakorna ur ugnen, smeten smakade som drömmar. Och framförallt såg dom ut som om det var precis det dom hade kunnat bli. Och det blev dem, så sätt och vis. Något plattare, men man kan inte få allt…. För smaken- DEN VAR DÄR. Perfekt spröda och krispiga. Jag förvarar dem i frysen… Äter dom direkt ur frysen…. Whatever…..

Tyngre protein Tyngre drommar

Nu är mannen på väg hem från jobbet och jag måste plöja igenom avsnittet här men här kommer receptet ;)

INGREDIENSER (ca 15-20 st)

  • 2 dl vassle Vaniljdrömmar
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 0.5 dl rismjöl
  • 1 msk fiberhusk + 2 msk kokosolja
  • 2 dl kokosolja (utan smak)
  • ca 2 dl sukrilett
  • 1/2 tsk hjorthornssalt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • en nypa havssalt

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 170 grader. Blanda sedan fiberhusk med kokosolja i en stor bunke och låt svälla en liten stund.

Blanda sedan 2 dl kokosolja med sötning i en annan bunke (se till att kokosoljan är rumstempererad) blanda med en sked.

Mixa sedan ner alla torra ingredienser i bunken med fiberfusket; Vassle, mjöl, hjorthornsalt, vanilj och en nypa salt. Blanda allting noga och häll sedan över mjölmixen till bunken med sötning och kokosolja.

Blanda allting noga och klicka sedan upp på en ugnsform med ett smort bakplåtspapper. Klicka ut en plopp (?) och platta till den till en kaka.

Grädda på plåtarna i 6 minuter! ps. jag gjorde dom i två omgångar så de skulle bli jämt gräddade.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Recept på chili con carne | Matkreation.se juli 2, 2016 at 12:42 e m

    […] sitter alltså och äter drömmar direkt från frysen i soffan framför My 600 lb life, haha livet när man är ensam hemma […]

  • Leave a Reply