Kitchen stories

Ugnsbakad fläskkotlett med champinjonstuvning

december 30, 2014

fläskkotlett svampstuvning

Det är alltså Nyår imorn, mindre hets än i år kan jag inte minnas. Vad hände med de månadslånga planeringarna och det alldeles för tidigt, och för dyra, klänningsköpet? Våra planer inför Nyår spikades, mer eller mindre, typ igår. Jag har aldrig förstått hetsen, förväntningar som inte uppfylls och för stora inköp av alkohol, vilket givetvis endast slutar på ett sätt. Men i år känns det bra, det är oftast de något mer spontana kvällarna som i slutändan är de minnesvärda. Lets just hope att det blir så även denna gång. De lediga dagarna bara avlöser varandra, två jobbdagar denna vecka och så är vi redan tillbaka till ledighet, att man blir tröttare av att sova mycket är ett understatement – jösses vad svårt jag har att komma upp på morgnarna efter en veckas sovmorgon. Snart. Tillbaka. Till. Rutiner.

Och gårdagens benpass gick bra? Jo tack, någonstans där i slutet av passet misstänkte jag dock att feber var på G – vilket jag redan misstänkte kvällen innan, men är jag inte totalt döende är vila inte min starka sida. Träningsvärken i rumpan idag är väl inte nådig, lyftarskorna gjorde sitt för kontakten, och likaså för djupet. Summa summarum, ajaj. Snart väntar ett rygg, armar och axelpass – exakt vad som tränas när är ännu lite oklart, och jag har ändå följt detta schema under ett par månader nu. Mycket benträning, I am well aware. Men fördelningen på överkroppen är annorlunda än mina tidigare upplägg, som jag alltid knåpade ihop själv. Jag har bestämt mig för att inte överanalysera varken kost- eller träningsschema. En egenskap jag har, att överanalysera, på gott och på ont. Jag gör det som står, punkt. Risken är annars att jag både ifrågasätter och justerar själv, vilket inte är poängen. Resultaten börjar komma, och det är det som räknas.

Ikväll väntar ytterligare en kvällspromenad, inte för att det står på schemat eller för att jag i skrivande stund är så sugen på den – men det är här den mentala träningen slår in. Häromdagen bestämde jag mig för en promenad tisdagskväll. Att fullfölja sin plan. Och så sköna de är när man väl kommit ut.

Igår kväll serverades fläskkotletter med champinjonstuvning och bönsallad, en healthyfied barndomsrätt.

INGREDIENSER (1 portion, 2 köttbitar)

  • 2 bitar fläskkotlett
  • 1/2 burk champinjoner i skivor
  • 1 dl kokosmjölk light
  • 2 msk glutenfri soja
  • torkad basilika
  • salt och peppar
  • 2 tsk arrowrot (glutenfri redning)
  • mager gratäng ost
  • parmesanost

ugnsbakad fläsk kotlett bönsallad

TILLAGNING

Börja med att ta fram en liten stekpanna och hetta upp med lite olivolja, häll sedan av vattnet från champinjonerna och häll sedan ner cirka en halv burk i stekpannan – stek dem tills de fått lite yta, häll sedan ner kokosmjölk, soja, salt, peppar och oregano och låt allting stekas ihop i några minuter, red röran sedan med två teskedar arrowrot (finns i kryddhyllan). Ta sedan fram ytterligare en stekpanna och stek köttet, krydda med massa kryddor så att de får smak redan här.

Sätt på ugnen på 190 grader, grillfunktion och när köttet sen är klart så lägg upp det på en ugnsform – häll över champinjonstuvningen och toppa sedan med några matskedar mager gratäng ost och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

Servera med en bönsallad och toppa allt med lite parmesan. Så gott så gott.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply