Kitchen stories

Ugnsbakad lax med stekta sojabönor och romsås

juni 6, 2016

Stekta sojabeans

Okej det är som om en stor sten fallit från mina axlar, men jag tror att jag precis avslutat min sista inlämning för denna utbildning. Haha och så hoppas jag då alltså på att jag lyckas undvika någon form av komplettering, så tar inte ut något i förskott än då. Men det här innebär också att jag äntligen kan komma tillbaka till mina rutiner med matlagningen, framförallt kan jag knappt minnas senast jag bakade något här hemma?! 

vattenmelon med feta  Pluggstuga

Dagen har sett ut ganska precis så här. Klockan 9 intog jag min position på balkongen och där satt jag, förutom någon enstaka matpaus, till klockan 4.

Har ni provat vattenmelon med fetost, om inte – gör det. Jag marinerar alltid melonen i lime en stund och därefter smular jag ner mycket feta. Supergott! 

Pauluns supermix

Häromdagen hittade jag en förpackning sojabönor i frysen, som om jag inte minns helt fel, införskaffades när vi flyttade in. Så, de har väl legat där sedan november då haha.

Sojabönorna stektes i alla fall i kokosolja med spiskummin – en krydda som jag nyligen upptäckt. Och typ insett är bland det godaste att ha i matlagning ;)

kvarg med rom

Laxen ugnsbakades i folie med lime, koriander och ingefära – också sådant som låg i frysen. Inte limen då, men det andra. Frysta örter är faan grejer alltså, ända sättet att slippa se dom sakta dö framför ögonen på dig.

Och romsås, ingen lax är komplett utan romsås. Och som alltid är den gjord på lättkvarg, rom och havssalt.

edamame med spiskummin

Till laxen och de stekta sojabönorna kokade jag Pauluns supermix som vi åt till Sejryggen med rostad tomatsallad och balsamicosirap. Snäppet roligare än ris ;p

Efter dagens sju timmar med plugg traskade jag iväg till gymmet och betade av det bästa benpasset på länge, trots den pissiga starten med krånglet med böjburen. Jag ser det som om jag är back on track igen då haha. Och middagen och veckans första måltid från Linas matkasse kunde inte suttit finare. 

Nu är jag mer än laddad för en ny vecka ;)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply