Kitchen stories

Ugnsbakad lax med zucchinibädd

oktober 14, 2014

zucchini laxbakad lax  Processed with MoldivÄr det något jag rent utav sliter arslet av mig för är det benträningen, två pass i veckan. Tungt, tyngre. Endorfinkickar. Jag har alltid haft smala ben, spinkiga. Svaga och orkeslösa. Jag måste helt enkelt slita lite hårdare. Är det någonstans man ser mest utveckling, är det mina ben. Och rumpa. Det är det som motiverar mig, för det är tungt. Men ack som jag älskar benträningen, thank god. För några månader sedan hittade jag benpressen, den med fria vikter. Den som ingen lyfter bort sina en miljon vikter från när de är klara, och som jag sedan måste ägna halva passet åt att rensa. Mitt första mål var att klara tre siffrigt, 100 kg. Notera att jag då endast hade styrketränat i ett halvår, så ja. Tresiffrigt var stort. Mål uppnått. Nästa mål fick bli 200 kg. Igår satt den. Två sets, 5 reps. Tyngre ska det bli. Men likaså är det viktigt att stanna upp, och ge sig själv en klapp på axeln. För det förtjänar jag. Det var det här med att känna sig nöjd, men inte nöja sig. Trött och utmattad kom jag hem, stolt. Med en lätt antydan att träningsvärken idag inte skulle bli nådig. True that. Ett snabbt mellanmål, och sedan tillbaka till SATS, Nästa pass skulle betas av, Pformance strenth. Denna gång med mannen som sällskap. Jag vet att det kommer vara kul när jag väl kommer fram, jag vet hur härligt det är under passet, och efter passet. Jag tror att träning lika mycket är en mental utmaning som en fysisk. Har jag bokat in det, bokar jag aldrig av det. Regel nummer 1 för mig. Och så kul vi hade, precis som jag visste att vi skulle ha. En middagsgäst fick vi sedan på kvällen, lillasyster skulle sova över. Lax med zucchinitäcke fick det bli, komplimangen ”det här var nog det godaste du har lagat” tar jag som att middagen vart godkänd. Tummen upp.

INGREDIENSER (3 portioner)

Lax med zucchinibädd

 • laxfilé (vi köpte en hel laxsida för att kunna göra matlådor, annars går det bra med filé)
 • 1 zucchini
 • 1 purjolök
 • 1 burk lätt kesella
 • 1/2 burk salladsost (eller fetaost)
 • 2 vitlöksklyftor
 • salt & vit peppar

Sallad

 • 1 salladspåse
 • 2 avokado
 • 1 tomat
 • 1 msk olivolja
 • salt
 • peppar

zucchinitäcke lax

TILLAGNING  

Börja med att sätta på ugnen på 180 grader. Ta sedan fram en bunke, hacka upp purjolöken och riv zucchinin. Pressa ur vätskan ur zucchinin och lägg sedan ner den och purjolöken i bunken, tillsätt kesella, salladsost, pressad vitlök och kryddor. Lägg upp laxen på en ugnsform, krydda med mycket salt och peppar och häll sedan över zucchiniblandningen. Ställ in i ugnen i 30 minuter.

När laxen börjar bli klar så kan du blanda salladen, häll sedan över olivolja, salt och peppar. Det må låta simpelt, men salladen blir så mycket godare. Ett litet trick från min lillasyster.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply