Kitchen stories

Ugnsrostade rotfrukter med salviakräm

december 12, 2016

ugnbakad-potatis-och-fetaost

Jaaaa. Det här receptet trodde jag hade publicerats förra veckan, men nädu. Så lätt skulle det inte vara så det kommer nu istället ;)

Den senaste veckan har vi haft fullt upp på Berghs med Explore, vårat Sustainable lifestyle projekt där vi arbetar med ett valt varumärke och utforskar hur vi med kommunikation kan göra skillnad. Briljanta som vi var valde vi Youtube, de kommunicerade ju inte något om hållbarhet, vilket vi förmodade berodde på att de inte arbetade med den frågan. Men en veckas research senare insåg vi att nej, det gör dom inte – för att de är så miljövänliga ett internetbaserat företag bara kan vara hahaha. Så vi gjorde en liten turn, slirade om till Google som valt varumärke och har något bra på gång. Tror jag.

Annars börjar min första termin som student sätta spår och jag har förmodligen aldrig varit i så stort behov av semester som jag är nu. Då lovar jag mer uppdateringar haha! På lördag är det exakt en vecka kvar till avgång ;) Nu ska jag plöja igenom bilderna från helgen och sedan blir det läggdags.

ugnsbakad-potatis

Men först ska ni få receptet, ack så enkelt. Hittar ni salviakräm i butik så måste ni köpa hem det, underbart gott. På typ allt ;)

INGREDIENSER (3 portioner) 

  • ett gäng potatis
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paket fetaost
  • havssalt
  • spiskummin
  • chiliflakes
  • 2 msk salviakräm

TILLAGNING

Sätt ugnen på 20o grader. Dela potatisen, rödlöken och paprikan i mindre bitar och lägg dem i en ugnsform. Häll ner kryddorna och blanda väl, smula över 1 paket fetaost och tillaga i ugnen i ca 25 minuter. När allting är klart blandar du ner 2 msk salviakräm och servera sedan med en nygrillad köttbit eller kyckling.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply