Kitchen stories

Vad det är jag pysslat med och tips på tillbehör till middagen

april 7, 2016

Mina timmar på dygnet har bara inte gått ihop de senaste veckorna, hur mycket jag än försökt att typ skapa tid -så går liksom inte det. Istället har jag suttit dag som natt med plugg upp till öronen med min middagsskål med gröt i knät. The fancy life.

Jag har nu skickat in mina arbetsprover till Berghs.

En skola jag drömt om att få plugga på i närmare 8 åtta år. Beslutet att faktiskt göra arbetsproverna var en kombination av ren förtjusning, pepp och fet ångest. Jag vill så gärna komma in.

Men jag vet samtidigt hur svårt det är att komma in, hur många som söker och att det inte är helt ovanligt att behöva söka några gånger. Det jag ville var åtminstone att skicka in arbetsprover jag var stolt över, som jag vet att jag kunde stå för och som jag hade lagt ner min själ i. Och det är det jag gjort. Jag har vridit och vänt på proverna, träffat berghsstudenter för middag, bollat idéer fram och tillbaka. Jag har slaktat så mycket av min text och killed alla mina darlings för att få plats på det angivna utrymmet. Men jag gjorde det, jag skickade in något jag är väldigt, väldigt nöjd med.

Nu håller jag tummarna att de ser potentialen i mig och mina arbetsprover, för jag har bokstavligen skickat in min själ för bedömning haha. Och det är skrämmande. 

Samtidigt kom jag in på mina två sista kurser för min kandidatexamen, två kurser som liksom lades åt sidan tills arbetsproverna var klara. Två kurser som jag nu missat deadlinen för båda inlämningarna, som sekunden jag (extremt skakis haha) skickade in mina arbetsprover fick kasta mig över för att försöka komma ikapp. Med ett heltidsjobb utöver detta har det var stressigt.

När jag är stressad sover jag dåligt, nätterna den senaste veckan har spenderats i en dimma där jag bara inte kan sova. Men mitt i denna stress, är jag så otroligt pepp på allt kul som händer. Min utbildning börjar falla på plats och på något skevt sätt trivs jag med känslan över att vara på gång. Jag kommer bara behöva någon vecka att plugga igen, för att sedan vara i fas.

Så det är alltså anledningen till min frånvaro. Livet kom emellan. 

Body

Igår tog jag mig bort från mitt skrivbord, för middag med min fina vän. Råbiff och rödvin. Tanken var att det skulle bli en snabb middag och tidig kväll, istället blev det tre gånger fler glas än tänkt och när restaurangen stängde insåg vi att det möjligtvis var dags att bege sig hem.

Blomkalsmos

Jag har inte bara ätit gröt de senaste dagarna, jag har ätit mycket gröt, men också en del annat. Framförallt provade jag något vi sett flertalet gånger göras i Masterchef Australia köket.

Blomkålsmos med miso. 

Redan innan förstod jag att detta förmodligen var något som skulle gå hem, därför inhandlades typ en stor dunk med misopaste. Det är alltså det man gör misosoppa på…. Om det inte framgick haha.

mos med miso

Supergott som tillbehör, vi åt det med lax (som även den marinerades i misopastan med honung och salt).

TILLAGNING

Skär upp och koka helt blomkålshuvud, häll av vattnet och mixa sedan blomkålen med några matskedar cashewmjölk och en till två stora matskedar miso – smaken är mild så snåla inte ;) salta efter behov och toppa blomkålsmoset sedan med hampafrön och Vallmo!

 

Ikväll ska jag försöka lista ut vad mina uppgifter handlar om, ett bra första steg känner jag spontant. Imorgon är jag tillbaka med recept, denna gång på mellanmål ;) 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Nessco april 8, 2016 at 11:00 e m

    Åh vad kul! Vilken linje? Kom precis till SF genom Berghs bachelor men jag saknar den skolan, den är fantastisk! Jag önskar dig ett stort lycka till :D kram!

    • Reply matkreation.se april 9, 2016 at 4:02 e m

      Jag har sökt PR, hahah befinner mig ständigt nära telefonen (hoppas, hoppas!) Det skulle verkligen vara drömmen att få komma in ;) Tack så mycket :)

    Leave a Reply