Kitchen stories

Vaniljkakbitar med chokladfyllning

juni 10, 2015

klänning-680x1024 morning

Tidig morgon idag med naprapatbesök, återigen kopplar jag bort mentalt för att inte fokusera på smärtan som uppstår. Men återigen går jag därifrån som en ny människa, ett uttjatat uttryck kan vissa nu tycka. Och de personerna har nog antagligen aldrig besökt en naprapat. 

Det är så trevligt att behandla idrottare fick jag höra imorse. Tydligen gnäller vi inte värst mycket, utan biter ihop och kämpar oss igenom det onda. Han hör uppenbarligen inte mina inre tankar, för där är det mer gnäll och mycket, mycket mindre ihopbitande. 

Ännu en morgon som jag klev upp timmarna innan väckarklockan ringde, det var frukostdags. Tyckte min mage. Det fina med de tidiga mornarna är solen, allt för ofta går jag tillbaka till sängen efter att min gröt tagit slut. Somnar om. Vaknar upp. Och solen är försvunnen. Den är morgonpigg helt enkelt. 

De senaste dagarna har varit stressiga, att åka bort över helgen är mysigt. Det var en bra helg, trots omständigheterna. Det blev en fin begravning, som fick följas av ett träningspass och en trevlig kväll med både drinkar, champagne och ostron. Men att åka bort de två lediga dagarna på en vecka skapar en del merarbete hemma. Helgen som kommer ska spenderas som den brukar, lugnt och behagligt.

När jag är stressad ökar även sötsuget, för mig precis som för många andra. Gärna choklad får det då vara. Eller, det får liksom alltid gärna vara choklad. Så istället för att fortsätta plöja igenom min chokladgömma hemma beslutade att jag att baka något mer portionsformat. Det spårar lätt ur annars, och plötsligt har bara en liten bit blivit bara en till. Och en till. Och så vidare…. 

Kakbitar hade satt sig på näthinnan. Jag vet inte exakt vilka kakbitar jag tänkte på, men projektet blev precis det där jag både ville och behövde. Och givetvis, chokladfyllda. Och till mitt kvällsmål öppnade jag även en young coconut, som äntligen kommit till Coop. Ännu en gång tog jag det som fanns hemma. Vilket är det fina med ett ständigt välfyllt skafferi ;) Ingredienserna kan verka många, men är som vanligt de jag oftast använder i bakverk.

choklad dessert sokcerfri efterrätt

INGREDIENSER (8 stycken bitar)

glutenfri kaka young coconut

 

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 170 grader. Häll över kikärtorna i ett durkslag och skölj dem noga. Gärna två eller tre gånger. Lägg över dem i en matberedare och mixa slarvigt, de ska inte hinna bli kikärtskräm – utan mer söndermixade.

Häll sedan över resterande ingredienser, förutom chokladen, och mixa igen någon minut. Blanda sedan smeten med en sked, ta fram en brödform (jag använde en 1.3 liter, längd 26 och bredd 12 cm) olja den med kokosolja och häll över smeten. Platta ihop den lite lätt med skeden och grädda i ugnen i 25 min.

När den är klar, ta ut den och ställ in den i kylen i 15 minuter. Skär sedan upp den i 8 bitar. Snitta sedan bitarna lite lätt i mitten och peta in en chokladruta. Upprepa på samtliga, lägg tillbaka i formen och ställ in i ugnen i 5 minuter så att chokladen smälter.

FÄRDIGT FÖR ATT AVNJUTAS :D

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Hanna juni 10, 2015 at 7:20 e m

  Men de här såg jätte goda ut!

  • Reply matkreation.se juni 10, 2015 at 7:20 e m

   Tack så mycket, det var de verkligen. Och snabbt gick de att baka också, desto fortare- desto bättre ;)

 • Reply Ekologisk och vegansk choklad | Matkreation.se juni 11, 2015 at 11:15 f m

  […] tunna chokladen gjorde sig fint i kakbitarna med chokladfyllning. Eller som tilltugg till ett glas rött […]

 • Leave a Reply