Outdoor stories

Vårens första löprunda

maj 4, 2016

Just nu mår man. Jag sitter bokstavligen i en kungatron med förmiddagens första kopp kaffe vid fönstret i vårt nya kontor. Utsikten ser ut som följande:

Processed with VSCO with c2 preset

Det här var alltså männens tillskott till kontoret, två kungatronar i trä och rött läder haha. Nu i efterhand är det ett ganska schyst tillskott kanske, jag satt ganska fint här.

Gårdagens besök hos ögonläkaren vart kanske inte som planerat och jag har as we speak fortfarande EN pupill som har storleken av en melon. Den andra har dock gått ner till icke-nerknarkad-storlek.

Processed with VSCO with a5 preset

Läkaren var förskräckt att ingen upptäckt att jag skelat förrän nu, men det är inte så konstigt tycker jag. Jag har ju inte kollat upp min syn på närmare 15 år. Så inte nog med att jag är översynt och astigmatisk utan jag har också högt tryck och skelar med mitt vänstra öga. Så förklaringen till min huvudvärk kan vi anse vara löst. Men men det är inte hela världen, ett återbesök om två veckor och sedan blir det glasögon. Gud nåde om de tänkt lösa min skelning med ögonlapp som på barn….

När jag kom hem efter besöket igår hade jag fått strikta order om att bära solglasögon tills jag la mig, jag hade ingen syn på någon av ögonen efter dropparna jag fått så att jobba, träna, titta på tv, läsa, plugga eller sitta vid datorn var bara att utesluta. VAD finns kvar att göra?! Okej, förutom att dricka rosévin på balkongen hos min fina vän, vilket jag gjorde haha. Men dessförinnan bestämde jag att se mig omkring i området, för på långt håll hade jag kvar synen.

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Och bakom vårat hus går en fantastisk promenad/löpsträcka längst vattnet och in i skogen och över klipporna. Det var så vackert (och varmt!!) att jag stannade flera gånger för att titta på utsikten.

Processed with VSCO with f1 preset

Processed with VSCO with f1 preset

Och imorse tänkte jag att jag tar rundan, som årets första löptur. 3 minuter sprang jag. 3 (!) hahah och sedan blev det jobbigt. Nu är jag ingen löpare direkt, kanske…. Men efter mitt Tough viking lopp på 1,5 mil …. okej för två år sedan…. (lever än på gamla meriter kanske) så borde jag åtminstone klara sträckan bakom huset. I vår är det här jag kommer att löpträna. Haha för i mer än tre minuter, ska man kunna springa. Iaf för hjärtats skull. 

Imorgonbitti ger vi det ett nytt försök helt enkelt men nu ska jag till gymmet för ett ryggpass ;)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply