Kitchen stories

Vegetarisk pizza (för vissa, inte för andra) och spännande grejer på G

september 20, 2016

Jag ligger och försöker skriva samtidigt som jag har Netflix och Food matters på i bakgrunden, Instagram chatten igång och mina gamla glasögon på mig med helt fel styrka. Optimalt? Inte helt.

Och så börjar jag bli sjuk också, på det. Och alla en miljon andra ting jag har på gång just nu – men jag sätter in lite förebyggande aktiviteter här och stryker morgondagens axelpass i förmån för lite vila. Jag brukar säga att jag inte har tid att bli sjuk, men denna gång menar jag det.

Jag hade ett spännande möte igår och kommer köra en uppföljning på det på torsdag, vi har lite grejer på gång som jag tror kan bli riktigt grymt. Och utmanande, vilket givetvis också innebär utvecklande ;)

glutenfri-pizza

Anyhow. Gårdagens recept och så vidare. Salsa Molcajete. Jag fick en fråga om vad det var, allt-som-allt. Receptet på såsen har ni ju redan så vi kan dra resten här. Nu var detta en del av vår vegetariska afton, men Olof här hemma var skeptisk… som alltid när en middag inte innehåller kött. Så i hans fall fick det bli vegetarisk pizza med salami. Och i mitt fall, en glutenfri pizzabotten.

Krångligt par.

avokadosallad

Nu hade jag inte tänkt lägga upp receptet så skrev inte ner ingredienserna till pizzabotten men jag tror jag minns.

Pizzabotten är gjord på: 1 dl havregryn, 2 ägg, 2 tsk fiberhusk, 1 tsk brödkrydda, en stor nypa havssalt. Jag tror det var det jag gjorde… Å andra sidan är sådana här degar väldigt förlåtande så är den för torr, i med lite vätska. Blir den för blöt? I med lite kokosmjöl. 

Jag smorde sedan ett bakplåtspapper med kokosolja och hällde över smeten (efter att den mixats i en matberedare och fått svälla någon minut) till pappret och sedan smetade ut det i en rund ring. Grädda sedan i ugnen på 180 grader… i 10 minuter? Måste testa göra om denna pizzabotten själv tror jag, den vart supergod!

Toppa pizzan med såsen och grädda i ugnen på 225 grader i ca 4 minuter.

Sedan toppades allting med en rostad majssallad: Stek en liten burk avrunnen majs i en torr stekpanna tills majsen fått färg. Blanda den sedan med en tärnad avokado och 1/2 förpackning hackad koriander, pressa över lite lime och smula ner en näve fetaost. Krydda med havssalt.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Linda Assarsson september 20, 2016 at 10:53 e m

    Den där majssalladen låter galet god ?
    Och pizza..
    Mums alltså ??

  • Leave a Reply