Kitchen stories

Vegetariska ärt- och broccolibiffar

juli 6, 2016

Okej, here you go. Gårdagen blev möjligtvis senare än tänkt och klockan 00:00 ställde jag mig duschen för att tvätta mitt väldigt smutsiga hår.

Moules receptMusslor

Till middag lagade vi Moules… eller okej det var väl snarare så att Hanna lagade mat medan jag stod handlingsförlamad och tittade på när min katt halvt dog. Men läget är under kontroll! Jag skulle vilja säga till Felix att det är så där det går när en äter någon annans kaktus… 

Moules

HUR GOTT?! mmmmmmmm 

The bachelorette

Musslorna var grymma och efter middagens slog vi oss ner för 4 timmars sträck-kollande på The Bachelorette, med en flarra Minuty. Det är sällan svårt att lista ut vilket glas som är mitt #lypsylnarkoman 

Någon gång runt 1 kom jag i säng igår kväll så när klockan ringde 06 imorse insåg jag att jag fått hela 5 timmars sömn som uppladdning inför mitt ryggpass här på morgonen men efter att ha kravvlat mig ur sängen imorse så gick det förvånansvärt bra det där ryggbygget.

Morgonträningen gav mig i vanlig ordning tid för en promenad runt Djurgården på lunchen, en får passa på att norpa soltimmar när chansen ges – och senare ikväll ska jag iväg och träffa en tjej som kommer bli min nya classbuddy på Berghs, superspännande!

vegetariska biffar

Till receptet på dom vegetariska biffarna dåra. Nu gjorde jag som sagt förmodligen mat åt en mindre skolklass men jag tänker som sådant; att är du fler än en i hushållet så passar det perfekt. Jag tänkte även att jag förmodligen inte skulle palla laga så mycket mat i veckan ändå, så nu har jag middag för några kvällar framöver. Receptet ger typ 10ish biffar.

Det viktiga när det lagas grönsaksbiffar (iaf på grönsaker i puréform) är i min mening att de först steks, för en krispig yta – och därefter får tillagas klart i ugnen. 

INGREDIENSER

  • 600 g (1 fryst förpackning) ärtor
  • ca 400 g (fryst) broccoli
  • 230 g (1 litet tetra) vita bönor
  • 1/2 dl bovetemjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  •  1 tsk fiberhusk
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • kryddor: mald ingefära, cayennepeppar, havssalt, örtsalt

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 180 grader.

Koka sedan upp en stor kastrull med vatten och häll i broccolin och ärtorna. De ska bara bli mjuka och sedan häller du av vattnet, tillsätt resterande ingredienser i kastrullen med grönsakerna och mixa med en stavmixer till önskad konsistens. Krydda ordentligt (smaka av här alltså, viktigt med mycket smak :p).

Låt sedan smeten stå i ca 10 minuter, olja under tiden in 2 bakplåtspapper och lägg upp på två plåtar. Hetta upp en stekpanna med kokosolja (ca 1-2 msk olja). Blöt sedan händerna och ta upp en hand smet och forma till en biff, upprepa med resten sen och stek dem i några minuter per sida på hög värme. Jag fick steka i två omgångar, lägg biffarna på plåtarna och tillaga klart i ugnen i ca 10-15 minuter.

Servera med hummusen och omeletten ;)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply