Kitchen stories

Vegetariskt x2

oktober 12, 2016

Okej, det är höst, vilket då också innebär att jag är hemma och är sängliggandes. Samma sak, varje år haha. Det är lite oklart huruvida det är årstiden per sig som gör mig sjuk eller det faktum att jag brister något i det här med att klä sig efter väder. Vilket som, här är jag.

Med tanke på de senaste veckornas stress så är det visserligen inte så förvånande att jag är sjuk, det är nästan så att det är lite skönt att få en hel dag till att bara vara hemma och beta av saker som måste göras. För så är det när man pluggar på Berghs– det är alltid något som måste skrivas, undersökas eller lämnas in hahaha.

Och imorgon väntar Berghsbollen, fotbollsmatch mellan alla klasser i skolan och sedan Berghsbollen efterfest så låt oss kurera oss snabbt då.

vegeterian-lunch

Jag försöker som jag nämnt tidigare att få in mer vegetarisk mat i min vardag och något som jag upptäckt är supergott är sojafärs. Med ganska exakt ingen ork slängde jag ihop en snabb vegetarisk lunch med just det, som sedan serverades med en stor grön sallad.

Recept för en portion: 

Sätt på ugnen på 200 grader. Smula ner 1/3 förpackning fetaost i en liten ugnsform, häll ner en näve körsbärstomater och ringla över ca 1,5 msk honung och en stor nypa salt.

Ställ in i ugnen i ca 20 minuter tills allting fått fin färg.

Stek under tiden ett gäng upphakade skogschampinjoner med 1/2 finhackad gul lök. Häll ner sojafärs och krydda ordentligt med havssalt, spiskummin, tandoori och cayennepeppar.

Blanda ner sojafärsen med den ugnsbakade fetaosten och tomaterna och servera sedan alltsammans med sallad.

glutenfri-pasta

Ett annat vegetariskt SUPERENKELT recept som lagats flitigt här hemma den senaste tiden är ett recept från Linas Matkasse; Bönpasta med stekt svamp och ägg och parmesan blandning.

Recept för svamppastan är: 

Stek ett gäng skogschampinjoner och portabellosvamp tillsammans med finhackad lök. Krydda ordentligt.

Blanda sedan ihop 2 ägg och ca 1 dl finriven parmesan (går att köpa färdigrivet i mataffären). Koka bönpasta och blanda sedan ihop pastan, svampsteket och äggsåsen med finhackad persilja till en krämig pasta!

Ammen dör vad den är god! Glöm dock inte att låta pastan svalna liiiiite innan du blandar över äggsåsen så att du inte får äggröra. Vi vill ha en krämigt inte klumpigt! :)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply