Health stories

What defines us is how well we rise after falling

oktober 20, 2015

Stickat Boots

Två bilder från förra veckan som inte lagts upp här än, förträffligt fint då jag varken hann laga mat eller fota igår kväll för någon satt nämligen fast på jobbet till klockan 19 med siffror och bokföringsjobb. Jag har ägnat en del tankar åt gårdagens psykbryt, jag har också kommit fram till att det är okej att tappa fotfästet. Det är okej på diet, det är okej i vanliga fall med. För det är mänskligt att tvivla, och framförallt på sig själv.

Med tårar i ögonen hittade min coach mig på gymmet igår och allt han sa vet jag redan. Jag vet att jag varken ska eller kan jämföra mig med andra. Jag vet att det är några veckor kvar och att mycket händer med formen fram till tävlingsdagen, jag vet att jag gör mitt bästa och jag vet att vi alla måste börja någonstans. Men igår spelade det ingen roll, för det jag vet var inte vad jag kände. Men jag förstod och jag mådde bättre efter att ha pratat med någon som själv vet och förstår. För det är svårt att beskriva vad som sker, när tankarna skenar i en riktning som inte går att styra. Och ibland blir det svårt när ingen i sin omgivning förstår, på riktigt. För det är självvalt, att tävla, att gå på diet och att pusha kroppen till nivåer den absolut inte vill till. 

Men det är också en utmaning som ger oerhört mycket tillbaka. Mitt psyke är med mig idag, som det brukar vara. Därför tog det hårt igår, mitt psyke är inte så skört. Mitt psyke är det som vanligtvis håller mig flytande. Istället fokuserar jag på styrkan som uppstod under gårdagens benpass, den är ännu med mig. Jag fokuserar på hur bra jag mått under dietens gång, jag fokuserar på att ta in och njuta av resans gång. För det är förbannat kul, att våga ta steget att tävla.

Ikväll ska klackarna på för poseringsträning och sedan ska försök nummer 2 påbörjas på pepparkaksbollarna. Mannen har efterfrågat ytterligare en laddning, tydligen var de en hit. Förhoppningsvis har vi ett färdigt recept snart :)

Det jag tar med mig från gårdagen är att vi bara är mänskliga, fokuset för mig hädanefter är att må bra och ha kul. Även när det blir svårt. 

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply