Kitchen stories

Wokad grönkål med köttbullar och pumpapuré med jordnötssmör

oktober 14, 2014

jordnötssmör pumpapuré stekt grönkålSöndagen var en sådan där trevlig söndag, tyckte jag. Morgonen började med ett ryggpass på SATS, och bänkpress – för det ska jag banne mig lära mig. För några veckor sedan besökte jag Mio, nya höstblommor skulle införskaffas, i plast – för ja, dom kan jag inte ta död på. Några nya ljusstakar fick jag med också. Och ett soffbord. Och nya hallmöbler. Och när jag ändå var på gång kunde jag lika gärna beställa den där tapeten jag länge velat ha till hallen. Ikeasyndromet, men ungefär tio gånger så dyrt. Så i söndags hyrde vi in städhjälp, medan vi monterade, tapetserade och inredde. Så nu är jag ruinerad. Men ett fint hem har vi i alla fall. Klockan hade hunnit slå tio när vi insåg att vi totalt missat middagen, hur det nu hade kunnat ske? Jag har aldrig riktigt förstått mig på dem som ”glömde äta”, jag räknar praktiskt taget sekunder till nästa måltid. Men oavsett, hungriga var vi. Och jag var sugen på jordnötssmör. Kokoswokad grönkål, pestostekta köttbullar och pumpapuré med jordnötssmör fick det bli.

INGREDIENSER (4 portioner)

Kokoswokad grönkål 

 • uppskuren grönkål
 • 1/2 burk kokosmjölk light
 • 1 msk kokosolja
 • salt & vitpeppar

Pumpapuré med jordnötssmör

 • 1 butternut squash pumpa
 • 1/2 burk kokosmjölk light
 • 2 msk ekologiskt jordnötssmör crunchy
 • salt

Pestostekta köttbullar

 • 1 kilo köttfärs
 • 1 msk hej bombay buljong
 • salt & peppar
 • 3 msk röd pesto
 • 1 msk philidephiaost 3%

höst mat pesto köttbullarpumpapuré

TILLAGNING

Börja med att skära upp pumpan i mindre bitar och koka den tills den blir mjuk, detta tar ca 10 minuter. Blanda under tiden köttfärs med buljong, salt och peppar, rulla till bollar och lägg dem på en tallrik. När du rullat klart köttbullarna så lägg dem i en stekpanna och stek med olivolja.

Ta sedan fram en wokpanna, eller en stekpanna, och klicka i en matsked kokosolja. Häll ner grönkålen och stek den i ca 5 minuter på hög värme, häll sedan ner kokosmjölken och kryddor. Önskar du mycket grönkål så får du lägga i mer allteftersom grönkålen släpper vätskan, då krymper den och mer ryms i stekpannan.

När köttbullarna börjar bli klara, klicka i philidelphiaost och pesto och rör runt. Häll sedan av vattnet från pumpan, krydda den väl och ta fram en stavmixer och mixa tills du fått en puré. Klicka ner jordnötssmöret och blanda runt med en sked, så du behåller crunchen.

När grönkålen och köttbullarna är klara är det bara att montera ihop din middag. Enjoy!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Yasmine januari 28, 2016 at 7:16 e m

  Åh, lika mycket som jag älskar klassiker som köttbullar med stuvade makaroner, älskar jag såna här kreationer!! Mums, jag ska verkligen testa detta!!

 • Leave a Reply