Kitchen stories

Zucchininudlar med laxsås

juli 31, 2014

gravadlaxsåsDenna rätt serverades ofta hemma när jag var yngre, att jag kunnat glömma bort det är oförståeligt. Så plötsligt, igår, fick jag ett sådant sug efter denna sås så middagsvalet var givet. Den var precis så där god som jag mindes den! Pastan togs bort, zucchininudlar las till. Och så lite oskalade hampafrön på det, succé. I julas önskade jag mig (…krävde att få :o) en spiralizer av min syrra, En onödig pryl, som tar alldeles för mycket plats i köksskåpet – kan vissa tycka, men inte jag. Bästa någonsin. Zuchinninudlarna såg plötsligt ut som nudlar och den ena grönsaken efter den andra har fått sig en omgång i denna apparat. En kitchen-must-have, skulle jag vilja påstå.

INGREDIENSER (2 portioner)

  • 400 g gravad lax
  • 300 g frysta ärtor
  • 250 g lätt kesella
  • salt & peppar
  • 2 zucchini

noodlarochlax zucchininudlar

TILLAGNING 

Börja med att hetta upp en stekpanna med olivolja, lägg sedan ner ärtorna och stek dem på relativt hög värme. Medan ärtorna steks så kan du spiraliza (?) dina två zucchinis, min kommer från NK men de går även att beställa här. Har du ingen spiralizer så kan du med en skalare eller en kniv strimla din zucchini tunt. Lägg sedan all zucchini i ett durkslag, fyll en kastrull med vatten och lägg sedan på durkslaget och därefter locket, jag ångkokar alltså mina zucchininudlar. Salta och koka sedan upp vattnet, med lock, på högsta värmen. När ärtorna är klara så skär upp den gravade laxen och lägg ner dem i stekpannan, sänk temperaturen något och häll sedan i kesella och kryddor. Rör om tills allting stekts ihop, ta bort nudlarna från kastrullen och låt dem svalna något. Middagen är klar! Toppa med lite machésallad och hampafrön!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply