Health stories

Zuma

maj 12, 2015

London eye

big ben

Fysiskt är jag ju vaken just nu, mentalt. Not so much. Jag har tidigare pratat om söndagarnas vikt för återhämtning och uppladdning inför veckan och ännu en gång måste jag väl medge att jag känner avsaknaden av just återhämtning. Men lyckan efter helgens weekend sätter ett leende på läpparna oavsett hur mycket jag önskar att jag bara kunde inta sängläge och dra täcket över huvudet. Efter en inte-så-smärtfri resa, återigen på grund av mitt igentäppta öra (som FYI verkade liksom expandera av kabintrycket) så var vi hemma strax efter 11 igårkväll. Och då var det väl bara att ställa sig framför spisen för att påbörja förberedandet av matlådor inför dagen. Fail to prepare. Prepare to fail. Mannen i huset nämnde dock någonting om att det kändes som att jag var hemma, på riktigt nu när jag återigen erövrat köket.

flygplan telephone box

Dag två spenderades, något bakis efter Buddha bar, med sightseeing. Mitt reseförslagJag ville helt enkelt åka buss. De röda dubbeldäckarna med egen guide. När vi förra året besökte New york späckades reseschemat med guidade turer, det var helt enkelt det smidigaste sättet att beta av den stora staden och samtidigt förstå vad det var man såg. Nu är inte London lika stort som New York och jag vet liksom på förhand vad Big Ben och London eye är men dessa turer är lika trevliga för det.

Vi hopped off vid Westminster Bridge, för själva konceptet med Hop on Hop off är just att du enkelt kliver av där det behagar. Sekunden vi äntrar bron fylldes himlen med färg. Denna dag firades andra världskrigets slut vilket i praktiken innebär väldigt mycket folk i staden. Alltså väldigt mycket. Efter en del strosande som vi kvinnor kallar det hittade vi ett mysigt litet lunchställe. Ett sådant där hippt och fint inrett lunchställe. 

popcorn kyckling lunchrestaurang

Popcorn chicken med ångade edadamame bönor och givetvis ett glas rosé. För återigen, det är ju semester. 

Efter ytterligare några timmar av just strosande var det dags att bege sig till hotellet för att svira om till middagskläder.

utekväll sommarfrisyr

Dag två var Zuma bokat. Och återigen, this is the place to be. Något mer av en söndagsfeeling i restaurangatmosfären vilket även skulle kunna bero på att det var, just söndag. Men maten, ännu en gång DRÖM.

chili ingefärs edamame seabass med tryffel

Till förrätt delade vi på Edamamebönor med chili och ingefära och Thinly sliced seabass with yuzu, truffle oil and salmon roe.

Till huvudrätt valde jag sedan en Black Code i hoba blad med en misosås som förövrigt blir mitt nästa projekt att återskapa för den här, ja den var god.

seabass med misosås

Och eftersom att det faktiskt var sista kvällen på semestern så tog vi återigen in efterrätt. 

rabarbercréme chokladkaka whiskey gelé

Rabarberälskande mor valde givetvis någon form av rabarberkompott (?) och jag, jag valde det ända alternativet som innehöll ordet choklad. Exakt vad det var jag åt är ännu något oklart, något med crumble och whiskey gelé var det i alla fall. Och framförallt väldigt god. Givetvis avslutades hela kalaset ytterligare en gång, i baren. En helt perfekt uppladdningskväll inför vår sista dag som givetvis bestod av shopping. Men there you go, åker ni till London och önskar en smakupplevelse boka Buddha Bar och Zuma.

suma

 

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   * 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply